Comunicat de presa 27 Martie 2018.

Şase premiere naţionale şi o participare fără precedent: BMW M5, BMW X4, BMW X2, noile MINI Hatch şi MINI Cabriolet, BMW K 1600 Grand.

 
Bucureşti. În cadrul ediţiei 2018 a Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti, mărcile BMW Group vin în România cu multe noutăţi importante, inclusiv modele care au avut debutul mondial în urmă cu numai câteva săptămâni. Prezenţa este asigurată de către cea mai mare reţea de dealeri BMW din sud-estul Europei, Automobile Bavaria Group, cu standuri dedicate pentru mărcile BMW, MINI, Rolls-Royce şi submărcile BMW M, BMW i şi BMW Motorrad. În cadrul SIAB, Automobile Bavaria are ca invitaţi speciali Grupul MHS Truck & Bus, importatorul MAN în România, şi dealerul Rolls-Royce Motor Cars din München, Schmidt Premium Cars GmbH.
 
„Suntem bucuroşi că, după 11 ani, reuşim să avem o participare masivă din partea publicului la un salon auto internaţional. Cred că vizitatorii au apreciat prezenţa consistentă a Automobile Bavaria Group şi a noilor modele BMW, proaspăt aduse de la Geneva. Avem şase premiere naţionale şi o participare excepţională a Roll-Royce Motor Cars, fiind prima dată când cel mai important producător de maşini de lux din lume se prezintă oficial la SIAB. În weekend, cei care iubesc automobilele şi marca BMW au venit la standul nostru în număr mare şi cred că vor veni în continuare, până la 1 aprilie, la unul dintre cele mai mari evenimente auto din acest an, din România”, a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.
 
“Automobile Bavaria Group are unul dintre cele mai mari standuri de la SIAB 2018 şi întâmpină vizitatorii cu peste 35 de modele, printre care cel mai luxos automobil de la salon şi din lume, noul Roll-Royce Phantom, şi cel mai mare autovehicul de la SIAB, un camion MAN. Suntem expozantul cu cea mai mare gamă de modele expuse şi cu cele mai multe noutăţi, printre care: noul BMW M5, cel mai rapid model de serie BMW M din istorie, noile BMW X2 şi X4 (la doar o săptămână după salonul de la Geneva), noile MINI Hatch şi Cabriolet, BMW HP4 şi noua motocicletă BMW K1600 Grand America şi gama BMW i pentru automobile electrice şi plug-in hybrid reprezentată de BMW i8 şi BMW i3s. Am depus un efort extraordinar pentru a aduce publicului român si clienţilor noştri o experienţă completă ancorată la ceea ce reprezintă viitorul mobilităţii, la prima ediţie SIAB, după 11 ani de pauză.
 
Automobile Bavaria Group acordă o atenţie din ce în ce mai mare domeniului mobilităţii electrice şi serviciilor cu valoare adăugată pentru client. De aceea am investit recent 3 milioane de euro în noul business de închirieri auto al grupului, Bavaria Mobility - reprezentat şi el la SIAB -, cu o flotă formată exclusiv din modele BMW şi MINI, care cuprinde 80 de automobile şi va include şi modele BMW i în viitorul apropiat.
 
Mai mult, pentru clienţii BMW M am pregătit un program special de training pe care îl vom oferi în exclusivitate pentru România în cadrul Automobile Bavaria BMW M Academy, începând din acest an, anunţat în premieră la conferinţa noastră de presă din cadrul salonului auto.
 
La standul BMW i expunem noul BMW i3, cel mai bine vândut automobil electric din România, în versiunea cea mai spectaculoasă – BMW i3s. Urmărim şi ne implicăm împreună cu producătorul în proiecte de dezvoltare a infrastructurii pentru staţii de încărcare, în contextul unei pieţe aflate în creştere rapidă pe acest segment. Suntem încântaţi că Programul Rabla Plus – Ecotichet a primit undă verde şi deja pregătim oferte speciale pentru doritorii unui automobil ideal pentru mobilitate urbană”, a spus George Dorobanţu, CEO Automobile Bavaira Group.
 
Aflat în pavilionul B1, standul Automobile Bavaria Group cuprinde peste 35 de modele BMW, MINI şi BMW Motorrad, alături de noul Rolls-Royce Phantom. Divizia de motociclete va prezenta cele mai noi modele de motociclete BMW Motorrad, între care se remarcă premiera naţională pentru BMW K 1600 Grand America şi un model special, de circuit: BMW HP4 Race.
 

La numai două săptămâni de la premiera mondială, deja în România: noul BMW X4

Automobile Bavaria aduce noul BMW X4 la SIAB la numai două săptămâni de la debutul mondial la Salonul Auto de la Geneva. Automobilul continuă povestea de succes a primei generaţii, cu peste 200.000 de unităţi vândute. Noua generaţie a modelului are o identitate proprie bine definită în gamă, evidenţiată de dinamica îmbunătăţită semnificativ, designul exterior remarcabil, ambianţa premium superioară din interior, sistemele de asistenţă a conducătorului de ultima generaţie şi tehnologiile de conectivitate de vârf. În plus, esenţa dinamică a Sports Activity Coupé-ului este evidenţiată suplimentar şi de prezenţa a două modele BMW M Performance în portofoliu.

 

Atractiv şi extrovertit: noul BMW X2

Noul BMW X2 vine în România la numai două săptămâni de la debutul european de la Geneva. Sports Activity Coupé-ul vine cu o imagine proaspătă, orientat către un public tânăr şi dinamic. Aspectul robust tipic modelelor BMW X este combinat cu linii elegante şi extrovertite, aşa cum ar fi logo-urile BMW suplimentare de pe montanţii C, care au apărut pentru prima dată la coupé-urile BMW clasice.
 

Noul BMW M5 – Premieră naţională adusă de primul dealer BMW M din România.

Noul BMW M5 duce BMW M GmbH pe un teritoriu nou cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive care debutează în premieră pe sedanul de înaltă performanţă. Această schimbare de direcție permite M5 să exploreze noi dimensiuni dinamice şi să ofere un caracter practic cotidian mai mare în orice condiţii de condus. Noul automobil se angajează să continue tradiţia unui concept de modele inaugurat în 1984 de originalul BMW M5 - sedanul business de lux capabil să exceleze şi pe circuit. Motorul dezvoltă 441 kW/600 CP între 5.600 şi 6.700 rpm, în timp ce un cuplu impresionant de 750 Nm se află la dispoziția conducătorului încă de la 1.800 rpm, până la 5.600 rpm. O pompă de ulei complet variabilă, cu program de control, asigură alimentarea cu ulei atunci când noul BMW M5 are nevoie, chiar şi pe circuit. Performanţele impresionante ale automobilului vorbesc de la sine: de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, de la 0 la 200 km/h în 11,1 secunde, transformând BMW M5 în cel mai rapid model BMW construit vreodată.

Pe de altă parte, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar pachetul opţional M Driver poate duce nivelul maxim la 305 km/h. La cea de-a şasea generaţie a sedanului de înaltă performanţă îşi face debutul noul sistem de tracţiune integrală M xDrive specific M. Datorită M xDrive, noul BMW M5 poate fi pilotat cu un amestec familiar de sportivitate şi precizie deosebită atât pe circuit, cât şi drumuri publice, încântându-i totodată pe conducători cu stabilitatea direcţională şi controlabilitatea semnificativ îmbunătăţite până la limitele de performanţă atunci când conduc în condiţii nefavorabile cum ar fi pe ploaie sau zăpadă.

 

Originalul reactualizat: Noul MINI Hatch si noul MINI Cabriolet

Noutăţile pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet includ un design reîmprospătat, inovaţii în domeniul tehnologiei transmisiei, opţiuni suplimentare de personalizare, noi combinaţii de transmisie şi motor, o gamă extinsă de dotări standard, faruri şi stopuri nou proiectate, finisaje adiţionale ale caroseriei şi conectivitate de ultimă oră pentru confort şi infotainment. Stopurile au, de asemenea, un design nou în combinaţie cu farurile LED şi farurile LED adaptive. Ca o referinţă clară la originea britanică a mărcii, blocurile optice spate, dispuse vertical, de la noile MINI Hatch cu trei uşi, respectiv cu cinci uşi şi MINI Cabriolet apar acum într-un design Union Jack. Noul logo MINI este prezent acum pe noile modele, fiind prezent pe capotă, hayon, volan, afişajul central al instrumentelor şi telecomandă tuturor modelelor. Este o reinterpretare a logo-ului existent, iar acum are un "design plat" bidimensional. Astfel, logo-ul MINI reflectă noua identitate a mărcii, cu accent pe elementele esenţiale - adică pe valorile cheie precum distracţia condusului, designul distinctiv, calitatea premium şi atracţia emoţională.

Programul MINI Yours Customised ridică personalizarea specifică mărcii la un nivel special. Este prima dată când un constructor de automobile foloseşte printarea 3D pentru a oferi clienţilor posibilitatea clienţilor de a crea componente unice pentru propriul model. Acesta include produse retrofit al căror design poate fi creat chiar de către clienţi, care apoi sunt produse în conformitate cu aceste specificaţii individuale. Gama MINI Yours Customised include semnalizatoare laterale, benzi decorative pentru interiorul de pe partea pasagerului, finisaje cu LED pentru pragurile uşilor şi proiectoare LED pentru cu uşi.

Noul BMW K 1600 Grand America

Derivat din BMW K 1600 B, noul model combină performanța motorului cu 6 cilindri în linie cu echipamente exclusiviste, transformând orice călătorie întro experiență nouă, atât din punct de vedere al confortului, cât și fascinației, într-un stil de croazieră tipic american. Design-ul noului BMW K 1600 Grand America îmbină pasiunea pentru turele confortabile, relaxante, specifice riderilor din Statele Unite ale Americii. Din acest motiv, linia de design a baggerului K 1600 B a fost modificată, iar un număr important de elemente distinctive și-au făcut apariția. Țevile de eșapament cromate, paralele cu solul, sunt armonios integrate în designul elegant și dinamic al motocicletei. Specificațiile aparte ale motorului cu 6 cilindri în linie asigură parcurgerea distanțelor lungi la ghidonul noului BMW K 1600 Grand America în deplin confort. Cea mai recentă versiune a propulsorului specific BMW Motorrad livrează puterea fără efort, indiferent de condițiile de drum. Cel mai compact motor cu 6 cilindri în linie din segment furnizează 118 kW/160 CP la 7.750 rpm și un moment maxim de 175 Nm la 5.250 rpm.

 

O prezenţă speciala – supersportiva pregătită de circuit BMW HP4 Race

Noul model este prima motocicletă de serie care are cadrul principal din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). BMW HP4 RACE este o motocicletă de curse veritabilă, care va fi construită individual într-o serie de producţie de 750 de unităţi. În ceea ce priveşte motorul, gestiunea electronică şi elementele elastice, noul HP4 RACE se află în aceeaşi categorie cu actualele motociclete superbike de uzină, depăşind chiar acest nivel în domeniul suspensiei prin cadrul de fibră de carbon. Cu o masă de 171 kg când este complet alimentată şi pregătită pentru circuit, noul HP4 RACE este chiar mai uşoară decât motocicletele de uzină utilizate în prezent în Campionatul Mondial de Superbike şi este doar cu puţin mai grea decât modelele de uzină din MotoGP. Noul HP4 RACE are un motor de curse veritabil, similar specificaţiilor 6.2 şi 7.2 din regulamentul Campionatelor Mondiale de Anduranţă şi Superbike. Puterea maximă este de 158 kW (215 CP) la 13.900 rpm. Cuplul maxim de 120 Nm este atins la 10.000 rpm. Turaţia maximă a motorului a fost crescută în comparaţie cu motorul modelului S 1000 RR, de la 14.200 rpm la 14.500 rpm. Cu obiectivul de a obţine cele mai bune performanţe posibile, este utilizată o cutie de viteze cu şase trepte, cu rapoarte scurte.

Noul Rolls-Royce Phantom

Noul Rolls-Royce Phantom debutează la Salonul Internaţional de Automobile Bucuresti săptămâna viitoare, fiind prima dată când cel mai important producător de maşini de lux din lume se va prezenta la cel mai important eveniment auto din România în perioada 24 martie - Aprilie.

"Încă de la prima lansare a Rolls-Royce Phantom, cu mai mult de 90 de ani în urmă, acest automobil reprezintă simbolul suprem al succesului. Debutul noului simbol al luxului absolut este ocazia perfectă pentru a sărbători premiera noastră, odată cu reluarea Salonului Auto Internaţional de la Bucureşti", a spus Peter Schoppmann, Director Regional, Rolls-Royce Motor Cars. El a continuat: "Prezența noastră subliniază importanța din ce în ce mai mare a regiunii din Europa Centrală și de Est pentru Rolls-Royce și preconizăm o creștere în următorii ani". Noul Rolls-Royce Phantom oferă o interpretare contemporană de design a esenţei Rolls-Royce. De asemenea, noul model aduce o evoluție spectaculoasă în programul Bespoke, prin conceptul "The Gallery". Un nou concept fără precedent în ceea ce priveşte luxul, "The Gallery" reinterpretează tabloul de bord al automobilului pentru prima dată în 100 de ani.

MHS Truck & Bus Group

MHS Truck & Bus Group, importatorul general al vehiculelor comerciale MAN în România, prezintă în cadrul SIAB, în premieră naţională, noul design de interior al cabinelor gamei de camioane MAN TG. Noul model de cabină îndeplineşte cele mai înalte standarde de funcţionalitate, o ergonomie semnificativă, asigurând totodată un confort si mai sporit, atribute care pot fi descoperite la modelul MAN TGX 18.500 expus în cadrul standului.

Noul model de cabină a gamei de camioane TG include coloristică îmbunătăţită a mesajelor de avertizare, care atrag atenţia şoferului mult mai repede; comutatorul central și panoul de comandă, amplasate ergonomic şi cu funcţionalitate îmbunătăţită; comutatoarele asociate sunt organizate în grupuri pentru o utilizare mai intuitivă, iar funcțiile pe care conducătorul auto le utilizează frecvent în timpul conducerii sunt mai proeminente în câmpul vizual; mai multe zone de depozitare, mult mai accesibile; zona de odihnă optimizată; schemă opţională pentru culorile interioare.

Automobile Bavaria Group deţine 13 locaţii BMW pentru automobile noi şi rulate în România şi singurul service RollsRoyce din regiune. Automobile Bavaria Group este primul dealer BMW M din România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternic literă din lume” şi este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale către autorităţi şi diplomaţi din ţară. Începând cu anul 2015, Automobile Bavaria Băneasa a devenit primul agent autorizat BMW i în România, odată cu lansarea oficială a mărcii pe piaţă şi în prezent deţine încă doi dealeri BMW i la Cluj şi Timişoara. Automobile Bavaria Group comercializează toată gama de motociclete şi scutere BMW Motorrad şi deţine singurul dealer MINI din România, împreună cu două centre MINI Service la Cluj şi Timişoara. Recent, Grupul a adăugat şi marca Opel în portofoliul său. Cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est asigură locuri de muncă pentru 509 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 136 milioane Euro.

MHS Truck & Bus Group România este distribuitorul general MAN în România. Deţine opt centre proprii de competenţă pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare şi mai performant distribuitor MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 355 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 90 milioane Euro.

Schmidt Gruppe Deutschland deţine cinci dealershipuri BMW şi una dintre cele mai mari reprezentanţe Rolls-Royce din Germania, la Munchen. Grupul asigură locuri de muncă pentru 240 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 125 milioane Euro.