Peste 500 de invitaţi au participat, în cadrul unui eveniment de gală, la Fratelli Studio, la lansarea noilor BMW X3 şi BMW Seria 6 Gran Turismo, în cadrul reţelei de dealeri BMW, Automobile Bavaria Group.

Ambasadorii Automobile Bavaria Group, din cadrul programului BMW Friend of Brand, au admirat noile modele, alături de personalităţi din diferite domenii şi clienţi loiali mărcii, reacţia publicului la dezvelirea celor două modele BMW fiind pe măsura aşteptărilor.

Automobile Bavaria Group a livrat din anul 2003 până în prezent peste 4000 de unităţi BMW X3 în România şi peste 180 de modele GT (BMW Seria 3 Gran Turismo şi BMW Seria 5 Gran Turismo), în ultimii ani.

Preşedintele Automobile Bavaria Group, dl. Michael Horst Schmidt, a adresat câteva cuvinte invitaţilor, în deschiderea evenimentului, vorbind despre istoria BMW în România, din 1994 până în prezent, despre cele două noi modele şi viitorul mărcii, aşa cum se prefigurează în acest moment, din perspectiva Automobile Bavaria Group. În prezenta unui public numeros, Nina Căta şi Claudiu David, traineri BMW, au prezentat noile BMW X3 şi BMW Seria 6 Gran Turismo, făcând o trecere în revistă a celor mai importante noutăţi şi tehnologii încorporate în cele două modele. Ambasadorii BMW - Automobile Bavaria Group au fost prezenţi la eveniment, completând mesajul puternic pe care cele două modele îl transmit în piaţa auto. Celebrul violonist, Alexandru Tomescu, Ilie Năstase, Andreea Marin, Adela Popescu şi Radu Vâlcan, au fost doar câteva dintre personalităţile prezente la eveniment, alături de cei mai pasionaţi şi loiali clienţi şi parteneri ai mărcii.

Noul BMW X3 este disponibil acum la showroom, la dealerii Automobile Bavaria Group.

Livrările pentru noul BMW X3 au debutat pe piaţa din România odată cu startul mondial. Acum, noul model este disponibil în showroom-urile Automobile Bavaria Group din aproape toată ţara, în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Sibiu şi Timişoara. Preţul de început al noului BMW X3 este de 40 200 Euro fără TVA pentru versiunea BMW X3 xDrive20d. Noul BMW X3 vine cu o gamă fără egal de tehnologii în segment, inclusiv ultima generaţie de BMW iDrive cu ecran cu funcţie touch (disponibil în combinaţie cu sistemul de navigaţie BMW Professional), control prin gesturi, cel mai sofisticat sistem head-up display, BMW display key sau ultima generaţie a sistemului BMW xDrive. Noul model stabileşte o serie de repere importante în segment: cel mai bun coeficient aerodinamic din segment, Cd de numai 0.29, dar şi cea mai mică masă (de exemplu BMW xDrive20d – 1825 kg). Aceasta, combinată cu sofisticata tehnologie de motoare BMW TwinPower Turbo şi distribuţia de mase 50:50 se traduce prin eficienţă şi performanţă dinamică de vârf pentru gama BMW X3. BMW X3 a fost automobilul care, în 2003, a lansat segmentul SAV (Sports Activity Vehicle) de clasă medie. De atunci, BMW a vândut peste 1,5 milioane de unităţi, la nivel mondial. Este unul din cele mai versatile modele BMW din gamă, oferind un spaţiu interior generos, performanţe off-road, dar şi dinamica şi eficienţa pentru care modele BMW sunt recunoscute. De la lansarea primului model şi până în prezent, Automobile Bavaria Group a vândut peste 4000 de modele BMW X3 (noi şi rulate) în România. După BMW X5, BMW X3 a fost unul dintre cele mai populare modele pe piaţa din România şi este de aşteptat să joace un rol foarte important şi pe viitor în vânzările grupului.

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo debutează la dealerii Automobile Bavaria Group.

BMW Seria 6 Gran Turismo, duce la un nou nivel conceptul de caroserie lansat pentru prima dată de BMW prin BMW Seria 5 Gran Turismo. Noul model este acum în egală măsură mai suplu şi mai elegant, dar şi mai spaţios. În plus, apartenenţa la o clasă superioară marchează şi plusul de tehnologie de care beneficiază BMW Seria 6 Gran Turismo. De exemplu suspensia pneumatică integrală, pentru un plus de confort, este un element care se regăseşte numai la limuzina BMW Seria 7. Coeficientul aerodinamic pentru BMW Seria 6 Gran Turismo a fost îmbunătăţit de la 0.29 la o valoare record de 0.25. BMW Seria 6 Gran Turismo este cu până la 150 kg mai uşor faţă de predecesorul său – Seria 5 Gran Turismo. De asemenea, a fost crescută suprafața de proiecţie pentru noul Head-up Display, cel mai sofisticat sistem de acest gen din industrie. Spațiul de depozitare s-a triplat prin rabatarea banchetei spate, de la volumul standard de 610 litri la un volum 1800 litri. Pentru a accentua latura dinamică a noului model, înălțimea totală a masinii a scăzut cu 21 mm, iar înălțimea la nivelul portbagajului a scăzut cu 64 mm. Deși silueta BMW Seria 6 Gran Turismo este mult mai apropiată de un coupé și implicit înălțimea a scăzut cu 21 de milimetri, optimizarea habitaclului oferă mai mult spațiu în zona capului pentru pasageri. Cel mai înalt punct al mașinii este situat în zona stâlpului B, accentuând designul inspirat de la linia modelelor coupé. Suprafața plafonului panoramic al primului BMW Seria 6 Gran Turismo este de 0,95 m2 (1065 mm x 900 mm). BMW Seria 6 Gran Turismo este echipat cu sistemului auto Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, de 1.400 W. Este singurul sistem din industrie care foloseşte membrane de diamant pentru calitatea sunetului. Pentru mai multă stabilitate, suspensia pneumatică pentru ambele punți (opțional) reduce garda la sol cu 10 mm atunci când este depăşită viteza de 120 km/h sau când este selectat modul de condus „Sport”. Peste 180 de modele GT (BMW Seria 3 Gran Turismo şi BMW Seria 5 Gran Turismo) au fost livrate de către Automobile Bavaria Group în ultimii ani, cultivând gustul publicului pentru un concept de automobil exclusivist.

Conceptul evenimentului de lansare a celor doua modele, BMW Seria 6 Gran Turismo si BMW X3, a avut la bază îmbinarea tehnologiei BMW cu arta. În jurul modelului BMW Seria 6 au fost expuse cinci opere de artă care subliniau latura elegantă şi caracterul exclusivist al automobilului accentuat de tablouri în culori vii şi stilourile de lux personalizate cu numele lui Ilie Năstase. Prezentarea modelului a inclus şi un scurt istoric al evoluţiei conceptului derivat din modelul BMW Seria 5 Gran Turismo, punând accentul pe tehnologie, spaţiu, design şi nota suplimentară de exclusivitate şi calitate, evidenţiată şi de schimbarea de nume.. În jurul noului BMW X3 a fost evidenţiată ideea de dinamică, accentuată de cinci tablouri care au redat sportivitatea în diverse interpretări şi o colecţie de ceasuri speciale. Seara a continuat cu o trecere în revistă a modelelor şi tehnologiilor pe care BMW le dezvoltă sub conceptul BMW Next 100. „Ne-am dorit să creăm o atmosferă unică şi prietenoasă pentru invitaţii şi colaboratorii noştri, să îi aducem într-un loc în care să se simtă ca acasă, să poată descoperi cele doua modele altfel, mai aproape de noi, de echipa Automobile Bavaria Group. Cadrul final a fost marcat de trupa Jazz Fusion care a îmbinat două sitluri muzicale interesante, respectiv clasic cu electrosound şi jazz funk. Mulţumim partenerilor oficiali ai evenimentului: Artmark, Luxury Grand Store, Helvetia, Rowine, Qubiq şi Bavaria Mobility!” a declarat Simona Ghimpe, Coordonator Proiecte Automobile Bavaria.

În cei 23 de ani de activitate, Automobile Bavaria a reprezentat cu mândrie embema BMW în România, fiind primul importator al mărcii, singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale (autorităţi şi diplomaţi) BMW, primul dealer BMW certificat M, primul agent certificat BMW i. Automobile Bavaria este singurul dealer, din sud-estul Europei, care deţine un service autorizat Rolls Royce în Bucureşti. Automobile Bavaria Group, cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est, estimează livrarea a peste 3000 de automobile BMW noi şi rulate, până la finalul acestui an, bazându-se pe interesul crescut pe care noile modele, lansate pe parcursul acestui an, l-au generat. De asemenea, segmentul automobilelor electrice şi plugin hybrid BMW i a înregistrat şi el o crestere semnificativă, de la 37 de unităţi vândute anul trecut, la peste 100 de modele livrate în acest an, până în luna noiembrie.Galerie Foto